Zahvaljujući  talentu, maštovitosti i kreativnosti šest studenata završne godine osnovnih studija Fakulteta vizuelnih umjetnosti u Bijelom Polju, Univerziteta Mediteran, boravak  u našem centru  više neće biti isti.  Unutrašnjost  naseg Centra od danas krase raznovrsni motivi iz prirode, dječji likovi i druge slike koje su oslikali ovi mladi ljudi, pokazujući da osim nadarenosti za umjetnost  posjeduju još jednu vrlinu, ljudskost i humanost.

Oslikavanje murala u Dnevnom centru osmislila je profesorica Marija Džoganović, kao dio  nastavnih aktivnosti u okviru predmeta Vizuelna kultura. Kaže da su njeni studenti slične, dobrotovorne  aktivnosti započeli u Podgorici i uglavnom su  sve bile namijenjene djeci.

Osman  Zaimović, koji je sa svojim kolegama  uljepšavao Dnevni centar, kaže da je više objekata bilo u planu, ali su se ipak odlučili za „Tisu. „ Kako bi ovoj djeci uljepšali prostor, odlučili smo se za pejzažne motive, vesele boje i simpatične elemente, jer smo smatrali da im to možer uljepšati boravak u ovom centru.  Bilo mi je zadovoljstvo da učestvujem u ovom projektu, i siguran sam da ovo neće biti poslednje što ćemo odraditi“, ističe Zaimović.

Direktor našeg Centra Ensad Omerović se zahvalio studentima na ideji da raznovrsnim i maštovitim muralima ukrase Centar, čineći kako kaže, boravak djeci prijatnijim i zanimljivijim.

“Osim toga što su studenti došli i podijelili svoj talenat sa nama, na ovaj način su pokazali i onu drugu, ljudsku stranu, dajući primjer drugima kako treba dijeliti dobrotu i da  ono što je drugima  malo,  našim štićenicima je itekako mnogo.  Na ovaj način smo zaokružili priču renoviranja i rekonstrukcije Dnevnog centra, a ovim umjetničkim djelom smo uljepšali i oplemenili  naš ambijent“, kaže Omerović.