linija.png

     

   Širom svijeta,pa tako i kod nas,dočekuje se Nova godina,ukrašava se jelka i na taj način unese dašak prirode kroz prazničnu atmosferu u svaki dom.Kraj godine se polako bliži.Novogodišnji praznici su čarobno doba godine.Osvijetljen i okićen grad,pokloni druženja...Sve to u većini nas izaziva osjećanje radosnog isčekivanja i uzbuđenja.

    

  U periodu od 23.11.2018. do 25.11.2018.godine zaposleni u našem Centru bili su na edukaciji u Beogradu.Edukaciju je kao i prošle godine organizovala humanitarna organizacija za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju ,,Dječije srce“.

12 oktobra je otvorena XI Specijalna olimpijada u prostorijama Osnovne škole ,,Iija Kišić” u Zelenici.Predstavljeno je 11 ekipa koje su učestvovale na takmičenju,među kojima su I korisnici naše ustanove.Priređen je I kulturno-zabavni program koji su izveli učenici zeleničke škole.Ove godine je na takmičenju bio rekordan  broj učesnika.   

    JU Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa“ Bijelo Polje posjetila je Komisija za izdavanje licence za obavljenje djelatnosti socijalne i dječije zaštite koju je formiralo Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

,,Od srca srcu” sadrži toplinu koju nose u srcu djeca koja borave u našoj ustanovi.Zato je radionica I osmišljena tako da je ,,TISA”predstavljena u obliku velikog srca,nalijepljenog na hamer papir.Djeca su uz podršku zaposlenih pravila manja srca koja su takodje lijepljena.Prije što su nalijepljena u velikom srcu,djeca su ispisivala svoja imena,tako da je radionica postal zajedništvo svih korisnika u ustanovi.

Broj pregleda članaka
791921
Go to top