linija.png

Delegacija Opštine Bijelo Polje na čelu sa predsjednikom Petrom Smolovićem i sekretarkom Sekretarijata za lokalnu samoupravu Saidom Čikić danas je posjetila naš Centar  koji je nedavno rekonstruisan. Srdačno smo sa našim korisnicima dočekali delegaciju,a direktor Ensad Omerovic je predstavio delegaciji postignute rezultate našeg Centra.

Danas se obilježava Svjetski dan autizma.Autizam je neurorazvojni  poremećaj koji značajno utiče na sposobnost komunikacije i socijalne interakcije,karakterističan je i po stereotipnom i repetivnom ponašanju.

       

 

 

Tokom 8.9.10.decembra zaposleni u našem Centru bili su na edukaciji u Beogradu  u humanitarnoj organizaciji za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju “Dečije srce”. Edukacija je nosila naziv “Škola životnih veština”.Tokom edukacije posjetili smo i Dnevni boravak “Sunce” , Centar za autizam “Kornelije Stanković”, kao i Srednju zanatsku školu “Petar Leković”.  Program su vodili predavači iz Dečijeg srca,  Sašenka Mirković-defektolog i Goran Rojovic takodje defektolog.Takodje,obišli smo O.Š. ,,Dušan Dubalić”  na Vračaru koja posjeduje slanu sobu.

      Down sindrom je oblik hromozomopatije koji se javlja kao posljedica trizomije hromozoma 21.Karakteristika ovog sindroma su specifičan izgled lica I umna zaostalost.

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom ambasadorka SAD-a Margaret En Uehara i šef UNICEF-a u Crnoj Gori  Osama Kogali  sa gradonačelnikom g-dinom Aleksandrom Žurićem i njegovim saradnicima posjetili su  naš Centar.Tokom posjete obišli su  Dnevni centar i Malu grupnu zajednicu  i na taj način se malo bliže upoznali sa našom organozacijom rada, takođe družili su se i slikali sa djecom.

Broj pregleda članaka
137869
Go to top