linija.png

JU Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa“ Bijelo Polje posjetila je Komisija za izdavanje licence za obavljenje djelatnosti socijalne i dječije zaštite koju je formiralo Ministarstvo rada i socijalnog staranja. JU Centar „Tisa“ je shodno Zakonu o socijalnoj i dječijoj zaštiti, među prvima u Crnoj Gori stekla Licencu za obavljanje djelatnosti socijalne i dječije zaštite.

12 oktobra je otvorena XI Specijalna olimpijada u prostorijama Osnovne škole ,,Iija Kišić” u Zelenici.Predstavljeno je 11 ekipa koje su učestvovale na takmičenju,među kojima su I korisnici naše ustanove.Priređen je I kulturno-zabavni program koji su izveli učenici zeleničke škole.Ove godine je na takmičenju bio rekordan  broj učesnika.   

Nedelja sa osmijehom na licu je osmišljena tako da prikaže sve one najljepše karakteristike koje oslikavaju našu ustanovu I boravak djece u njoj.Radionica je protekla u veseloj atmosferi.U njoj su učestovali djeca korsnici usluga našeg Centra.Njima su pomagali stručnjaci.Na hamer papiru je nacrtana šema koja podsjeća na Dnevni Centar ,,TISU”.

,,Od srca srcu” sadrži toplinu koju nose u srcu djeca koja borave u našoj ustanovi.Zato je radionica I osmišljena tako da je ,,TISA”predstavljena u obliku velikog srca,nalijepljenog na hamer papir.Djeca su uz podršku zaposlenih pravila manja srca koja su takodje lijepljena.Prije što su nalijepljena u velikom srcu,djeca su ispisivala svoja imena,tako da je radionica postal zajedništvo svih korisnika u ustanovi.

Ova radionica ima za cilj da simbolično predstavi pticu kao glasnika mira,ljubavi I tolerancije.Ptica je oduvijek bila simbol povezanosti među ljudima širom svijeta.Ona je svojim krilima koja dosežu gotovo ,,do samog neba” uspjela,mali koverat da dostavi do adrese,ma gdje se ona nalazila.Kroz ovaj kreativni rad nastoji se predstaviti I jesen sa svim svojim čarima.

Broj pregleda članaka
157606
Go to top