linija.png

Mi u našem  Centru nastojimo da se što više edukujemo pa smo tako i ovog vikenda ( 16-17.decembar) bili u Mojkovcu i posjetili njihov Dnevni centar u kojem se  edukacija održavala. Edukaciju su vodile  ekspertkinje  iz oblasti- poremećaj iz spektra autizma i senzorne integracije, dr Gordana Milanović-spec.dječije psihijatrije , Vesna Srdanović Halilović-  psiholog i Slađana Ristivojević- defektolog, a pod nazivom “Magični svet čula”.

 

Povodom  Dana volontera učenici  Srednje elektro-ekonomske škole  i  predstavnici Kancelarije za mlade opstine Bijelo Polje sa svojim volonterima posjetili su i uručili  poklon paketiće  našem Centru tj.našim korisnicima  kao i djeci u Maloj grupnoj zajednici.Naime , prethodnih nekoliko dana predstavnici đačkog parlamenta organozovali su akciju prikupljanja slatkiša u prostorijama  svoje škole.  Kako su istakli cilj ove akcije je da korisnicima naše ustanove uljepšaju predstojeće praznike.

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom ambasadorka SAD-a Margaret En Uehara i šef UNICEF-a u Crnoj Gori  Osama Kogali  sa gradonačelnikom g-dinom Aleksandrom Žurićem i njegovim saradnicima posjetili su  naš Centar.Tokom posjete obišli su  Dnevni centar i Malu grupnu zajednicu  i na taj način se malo bliže upoznali sa našom organozacijom rada, takođe družili su se i slikali sa djecom.

 

 

Tokom 8.9.10.decembra zaposleni u našem Centru bili su na edukaciji u Beogradu  u humanitarnoj organizaciji za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju “Dečije srce”. Edukacija je nosila naziv “Škola životnih veština”.Tokom edukacije posjetili smo i Dnevni boravak “Sunce” , Centar za autizam “Kornelije Stanković”, kao i Srednju zanatsku školu “Petar Leković”.  Program su vodili predavači iz Dečijeg srca,  Sašenka Mirković-defektolog i Goran Rojovic takodje defektolog.Takodje,obišli smo O.Š. ,,Dušan Dubalić”  na Vračaru koja posjeduje slanu sobu.

   

 

Dana 30.11.2017.god u Hali sportova u Nikoljcu održana je odbokaška utakmica između Jedinstvo-Bemaxa iz Bijelog Polja i  Rijeke iz Hrvatske. Poziv za utakmicu dobili smo i mi,pa smo sa našim korisnicima  pružili podršku i bodrili naše igrače.Na kraju utakmice djeca su se družila i slikala sa odbjkašima, koji su nam pokazali zahvalnost zbog naše podrške. Ovakav vid druženja našim korisnicima pored socijalizacije i uključivanja u društveni život , predstavlja neizmjernu sreću , što se moglo i vidjeti na njihovim licima i po njihovim osmjesima kao i žustrom navijanju.

Broj pregleda članaka
113620
Go to top