Delegacija Opštine Bijelo Polje na čelu sa predsjednikom Petrom Smolovićem i sekretarkom Sekretarijata za lokalnu samoupravu Saidom Čikić danas je posjetila naš Centar  koji je nedavno rekonstruisan. Srdačno smo sa našim korisnicima dočekali delegaciju,a direktor Ensad Omerovic je predstavio delegaciji postignute rezultate našeg Centra.

Predstavili smo delegaciji rekonstrukciju starog dijela objekta još 2017. godine kroz projekat dodjele sredstava od igara na sreću Ministarstva finansija, a uz podršku Opštine Bijelo Polje. Ukupno su realizovana 2 projekta uz dodatno učešće Opštine.

Inače, u toku 2016. godine smo započeli Aneks (dogradnju) postojećeg objekta površine 160 m2, ukupne vrijednosti 165.000,00 eura, dok je tehnički projekat kompletno izvršen u decembru iste godine. Uskoro očekujemo posjetu predstavnika ambasade Sjedinjenih američkih država u Crnoj Gori, koja je investitor projekta, pa ćemo uz njihovo prisustvo, najvjerovatnije u maju, svečano otvoriti ovaj dio objekta, istakao je direktor Ensad Omerović.

U okviru naše javne ustanove imamo i posebnu organizacionu jedinicu Malu grupnu zajednicu u kojoj boravi 6-oro djece bez roditeljskog staranja. Ovaj servis je pokazao izuzetno kvalitetne rezultate u dosadašnjem postojanju.

Dnevni centar ''Tisa'' je prvoosnovana institucija ove vrste u Crnoj Gori koja je za vrijeme svog postojanja zavrijedila brojne nagrade. Prvo značajno priznanje Centar je dobio 2007. godine - Najbolja praksa za unaprjeđenje položaja ranjivih i marginalizovanih grupa, koju dodjeljuje Kancelarija OEBS i ZO u Crnoj Gori, dok je specijalna nagrada u lokalnoj samoupravi za 2016. takođe dodijeljena ''Tisi'' za projekat ''Mala grupna zajednica''. Ali vrednije od svih je priznanje roditelja, djece i svih ljudi dobre volje za rad, kojim nesebično, stručna lica Centra, obogaćuju i usrećuju svakodnevni život svih korisnika. Značajnu ulogu u afirmisanju i podizanju kvaliteta rada ove ustanove dala je Saida Čikić, prethodna direktorica Centra, za vrijeme čijeg manadata su postignuti izuzetni rezultati, rekao je Omerović.

-Opština Bijelo Polje je Odlukom o budžetu za 2018. godinu, koja je nedavno usvojena u lokalnom parlamentu, opredijelila iznos od 250.000,00 eura za rad ove specijalizovane ustanove.

Nastavićemo da i dalje ulažemo u objekte, infrastrukturu, kao i stručno osoblje institucija koje se staraju o našim najmlađim i najranjivijim građanima, sigurni da će se bolje i kvlitetnije osjecati u njima,zakljucio je Petar Smolovic,predsjednik opstine.

Predsjednik Smolović je u okviru posjete svim korisnicima našeg Centra podijelio prigodne poklone.