U susret predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima korisnicima Dnevnog centra “Tisa” uručeni su danas poklon paketići, a u znak zahvalnosti mališani su priredili priredbu kojom su poslali poruku da svi treba da žive zajedno uprkos razlikama.Ovoj humanoj akciji pridružili su se brojni donatori, koji su  poklon paketićima obradovali djecu iz “Tise”, a direktor našeg Centra g-din Ensad Omerović, zahvalio se svima koji su dali doprinos i novogodišnje praznike djeci učinili ljepšim.

I ovu godinu završili smo uručivanjem paketića našim korisnicima i veliko je zadovoljstvo vidjeti osmijeh na njihovim licima, kao i na licima roditelja. Broj naših prijatelja koji su uvijek spremni da pomognu ovoj djeci svake godine je sve veći, što nas posebno raduje, jer je to dokaz da i oni brinu o djeci sa smetnjama u razvoju-istakao je direktor u izjavi medijima.

Poklone mališanima u ime Opštine Bijelo Polje uručila je potpredsjednica Nemša Omerhodžić i poželjela im mnogo zdravlja i sreće u predstojećoj godini.

“Opština Bijelo Polje uvijek je spremna da pruži podršku Dnevnom centru “Tisa”, kao i da uz pomoć zaposlenih djeci omogući kvalitetniji i bolji život. Današnji pokloni samo su mali znak pažnje, a i u narednoj godini bićemo tu za njih, kao i do sada”, kazala je Omerhodžić.

Uručivanjem poklon paketića i predstavnici MUP-a dokazali su da djeca sa smetnjama u razvoju i njihove porodice nijesu sami, već da je veliki broj onih koji brinu o njima.

“Naš zadatak je da čuvamo ovu djecu i da im obezbijedimo siguran i lijep život. Naša sindikalna organizacija uvijek se rado odaziva ovakvim  humanitarnim akcijama i uvijek ćemo biti tu ako naša pomoć zatreba djeci iz “Tise”, i ne samo njima, već svim građanima”, poručio je  pomoćnik komandira MUP-a, Osman Ćeranić.

 U današnjoj akciji učestvovali su Opština Bijelo Polje – kancelarija predsjednika, MUP, Kancelarija za mlade, Dom starih, OŠ “Pavle Žižić”, Mladi Socijaldemokrata, Đački parlament Srednje elektro-ekonomske škole, komapnija “Franca”, Rotary klub i Outlet centar.

Humanitarnoj akciji pridružiće se i rukometni klub “Jedinstvo”, koji će u subotu  organizovati turnir, a sva prikupljena sredstva doniraće Dnevnom centru “Tisa” i Maloj  grupnoj zajednici.